ADAUGA PRODUSE AUTOMAT

CREARE FISIER STATIC CSV PENTRU FEED-URI

Fișierul csv este un fișier static generat în fiecare zi și este util pentru rula feedul mai repede și pentru a nu vă incarca serverul dumneavoastră. Prin crearea acestui fișier o singură dată în fiecare zi, serverul dumneavoastră nu mai genereaza fișierul feed la fiecare accesare de către noi a feedului, ceea ce îmbunățește timpul de actualizare a produselor și implicit încărcarea serverului dumneavoastră.

Urmați pasii de mai jos pentru crearea automată a fișierului csv:

Pas 1

Logați-vă în contul dumneavoastră de cPanel oferit de către furnizorul de hosting.

Pas 2

Notați valoarea câmpului Home Directory, aflat în coloana din partea stângă din tabelul Stats

sba homepath

În acest exemplu valoarea este /home/x3demob

Pas 3

Accesați link-ul Cron Jobs aflat în partea de jos a paginii deschise din tabelul Advanced

sba cronLink (1)

Pas 4

Completați formularul de la Add New Cron Job cu următoarele valori:

Common Settings: Lăsați valoarea implicita –CommonSettings–
Minute: 00
Hour: 2
Day: *
Month: *
Weekday: *
Pentru a completa valoarea de la command, trebuie să înlocuiți
www.siteuldumneavoastra.ro cu numele site-ului dumneavoastră
datafeed_sbatotal_platforma.php cu numele fișierului datafeed (Exemplu: datafeed_sbatotal_opencart.php)
/home/x3demob cu calea notată la pasul 2
în comanda:
wget -O – http://www.siteuldumneavoastra.ro/datafeed_sbatotal_platforma.php > /home/x3demob/public_html/datafeed_sbatotal.csv

Apăsați butonul Add New Cron Job

Notă: Acest exemplu de comandă folosește calea public_html după valoarea de la pasul 2 deoarece aceasta este calea folosită implicit de către furnizorii de servicii de hosting. Dacă ați schimbat calea, înlocuiți valoarea public_html cu valoarea către scripturile site-ului dumneavoastră.

Exemplu:

setareCron

Notă: Atunci când completați valorile din tabel, campurile din dreapta e posibil să se schimbe din –Common Settings–în valorile prezentate în imagine.

Pas 5 – testare

Comanda de mai sus ruleaza feedul dumneavoastră la ora 2:00 a fiecărei zile. Pentru a testa că feedul functionează corect și pentru a nu mai aștepta ziua următoare, puteți să apăsați butonul Edit corespunzător comenzii nou create din tabelul de mai jos Current Cron Jobs și să modificați ora și minutul pentru a genera feedul peste câteva minute. Completați la câmpurile Hour și Minute valorile pentru ora curentă plus câteva minute. Ora se completează în format 24h.

Exemplu: Hour: 14 Minute: 24 Asteptați câteva minute după ora specificată pentru testare și accesați linkul www.siteuldumneavoastra.ro/datafeed_sbatotal.csv Dacă linkul este accesibil apare pagina în format text, totul a decurs cu bine și dați edit iar pe comanda de mai sus pentru a specifica comenzii să ruleze iar la ora 2:00

Notă: Se poate seta orice oră pentru această comandă, dar este de preferat o oră din noapte deoarece atunci aveți cel mai puțin trafic și serverul dumneavoastră este cel mai liber.